Top
Лак за нокти

За што сè служи лакот за нокти

Освен за ноктите, лакот за нокти може многу да се најде во домаќинството и секојдневието, воопшто. Еве неколку алтернативни примени на лакот за бојадисување нокти:

 • Зацврстување на штрафови
  Навоите на разлабавениот штраф премачајте ги со безбоен лак за нокти, па потоа заштрафете. Не само што заштрафувањето ќе биде посилно, туку и ќе го заштитите самиот штраф од рѓосување.
 • Заштита на накитот
  Накитот од бижутерија многу брзо потемнува, но има решение и за тоа. Премачкајте го накитот со безбоен лак за нокти и оневозможете го потемнувањето.
 • Залепете плико
  Не сте сигурни дали лепливиот слој на писмото е добар? Едноставно залепете го пликото со лак за нокти.
 • Не ги фрлајте старите закачалки
  Ако пластичните или дрвени закачалки ви ја кинат облеката, критичното место премачкајте го со лак за нокти. Со тоа ќе ја измазните површината и ќе избегнете кинење на осетливите парчиња облека.
 • Спасете ги хулахопките
  Доколу хулахопките почнат да ви се кинат, веднаш на местото ставете малку лак за нокти.Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *