Top
Колку е голем океанот?

Колку е голем Светскиот Океан?

Светскиот Океан е резервоар на сета солена вода на планетата Земја. Во него спаѓаат: Тихи Океан, Атлантски Океан, Индиски Океан, Јужен Океан и Северен Леден Океан.

Дали некогаш сте се запрашале колку е голем овој океан?

Визуелизацијата е дел од интересните предавања на TED.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>