Top
numerology

Каква судбина Ви носи последниот број од годината на раѓање?

Годината во која сме родени може да има голема улога во квалитетот на нашите животи, но последниот број од годината на нашето раѓање е многу важен. Секој број има соодветен елемент и тие се Воздух, Оган, Земја, Дрво и Вода. Овие елементи можат да откријат многу за карактерот на една личност, обичаите и многу други работи.

Пример: Ако сте родени во 1984 година, ќе го изберете бројот 4 и тоа е елементот на дрво.

Елемент 1: Метал – Последниот број во годината на раѓање е 0 или 1
Луѓето кои се родени под елементот на метал имаат сила на карактерот и издржливост. Овие луѓе се праведни и резервирани. Тие сакаат да живеат со доследност и љубов. Покрај тоа, луѓето родени под елементот на метал знаат што сакаат и ќе направат се за да ги постигнат своите цели и амбиции. Нивните недостатоци се желбата за моќ, луксузни предмети и пари. Одлучни се и не поднесуваат неуспеси.

Елемент 2: Вода – Последниот број во годината на раѓање е 2 или 3
Луѓето родени под елементот на вода имаат квалитети како што се сочувство, шарм и сочувство. Имаат голема имагинација и снаодливост, што ги прави успешни во кариерата поврзана со уметноста. Овие луѓе имаат исклучителен инстинкт и се многу ориентирани кон деталите.

Елемент 3: Дрво – Последниот број во годината на раѓање е 4 или 5
Оние кои се родени под елементот на дрвото се самоуверени и вредни. Оригинални се, сакаат нови искуства и сонуваат да го откријат светот околу нив, бизарни места и гатанки. Тие никогаш не се однесуваат на себичен и безобразен начин.

Елемент 4: Оган – Последниот број во годината на раѓање е 6 или 7
Луѓето под стихијата на оган се вистински авантуристи затоа што сонуваат да одат на пат околу светот. Имаат практика пребрзо да скокаат во разни работи. Луѓето под елементот на оган се љубезни и природни; знаат да ги заинтересираат луѓето.

Елемент 5: Земја – Последниот број во годината на раѓање е 8 или 9
Родените под елементот Земја се доверливи и знаат како да ги постигнат своите цели. Тие ја разгледуваат секоја работа во детали и никогаш не прават ништо незабележливо. Земјаните сакаат дисциплина и ред, па затоа секогаш живеат според својот план. Нивниот главен страв е стравот од непознатото.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>