Top
Paricnik

Каква амајлија треба да носите во паричникот за да привлечете пари?

Ловоровиот лист е билка која со векови се користи во кујната, но и во служба на здравјето како природен лек.

Сепак, веројатно не сте знаеле дека според фенг шуи, ловоровиот лист има магично дејство – се верува дека привлекува пари и ви помага да ги остварите вашите желби.

Ловоровиот лист е еден вид амајлија, а се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под чергата, ќе привлечете богатство и пари.

Друг стар ритуал е да се напише желба на лист од ловоров лист. Се верувало дека за време на млада или полна месечина, на ловоров лист се пишува желба, а потоа тој лист се фрла во оган да изгори. Неопходно е да се верува дека желбата може да се исполни.

Исто така, постои верување дека согорувањето на ловоров лист е средство за чистење на енергијата во домот, како и одредување дали има позитивна или негативна енергија во домот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>