Top
ljubomora

Хороскопски знаци кои имаат најголем проблем со љубомора

Кога станува збор за љубомора, најголем проблем со љубомората имаат следните хороскопски знаци.

Овен: често прави сцени
Припадниците на овој знак имаат проблем со апсолутна доверба, поради што внимателно ги следат потезите на својот партнер и ги анализираат. На појавата на сомнеж реагираат импулсивно и моментално, без оглед на тоа каде и пред кого се наоѓаат. Бидејќи се размазени, од Овните можете да очекувате сѐ –  од фрлање чинии до фрлање на прстенот па дури и закани.

Лав: посесивност
Припадниците на овој знак прилично се склони на љубомората, но таа не е толку губа како кај другите знаци и често изгледа само како потврда на љубовта и нивниот интерес. Најчесто се љубоморни поради повредената гордост, преголеми очекувања од партнерот или од страв дека тој не ги сака доволно, а повеќе се плашат од ударот на своето его отколку измамата.

Скорпија: не можат да го скротат изразот на лицето
Скорпиите се најљубоморен знак во Зодијакот, иако постојат исклучоци. Главно, кај искажувањето на љубомората не се ни малку тактични, не бираат зборови и можат да се ичувствуваат издадени поради работи на кои други не би реагирале. Тешко ќе ја признаат љубомората остворено со зборови, но таа јасно ќе се исцрта на нивните лица.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>