Top
Wisteria-iLike-mk-F

Вистинско ремек-дело на природата: Дрво старо 144 години кое ќе ве остави без здив

Ова не е најстаротото, ниту пак најголемото дрво на светот. Но, со сигурност е најубаво. Дрвото спаѓа во фамилија на Вистерии за кои се карактеристични преубавите розови и темно виолетови цветови во вид на грозд.

Оваа импресивна Вистерија се наоѓа во ботаничкиот парк Ашикага во Точиги (Јапонија) и е стара цели 144 години. Чудото од дрво се протега на површина од околу 2.000 метри квадратни и претставува вистинска туристичка атракција. Полн сјај доживува во текот на април и мај.

Wisteria-iLike-mk-002

Wisteria-iLike-mk-003

Wisteria-iLike-mk-004

Wisteria-iLike-mk-005

Wisteria-iLike-mk-006

Wisteria-iLike-mk-007

Wisteria-iLike-mk-008

Wisteria-iLike-mk-009

Wisteria-iLike-mk-010

Wisteria-iLike-mk-011
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *