Top
Sina-zmija-iLike-mk

Дали знаевте дека постојат сини змии?

Можеби звучи неверојатно, но вистина е – постојат змии со интензивно сина боја.

Овој вид на змија се среќава во Тексас, а нејзиното име е индиго змија. Локалното население е навикнато на нив, но за туристите се вистинска атракција, но и страв. Нивната просечна должина изнесува 3 метри, а најчуден факт за индиго змијата е тоа што таа се храни со други видови змии.

Погледнете го видеото во продолжение.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *