Top
Mlad-bracen-par-iLike-mk

Дали е важно колку партнери имала до сега?

Едно неодамнешно истражување во Канада покажува дека приближно 95% од жените кои имале повеќе од 20 сексуални партнери, не можат да најдат личност за брак. Токму поради тоа, во модерните врски се наметнува прашањето, дали е важно со колку партнери мажот или жената биле интимни и колку сме конзервативни?

Според ова истражување, една третина од мажите, од вкупно 7656 испитаници, ја сметаат жената за промискуитетна доколку има повеќе од 20 сексуални партнери. 41% од нив, оваа граница ја повлекуваат до бројката 10, и за таа бројка велат дека е релативно голема.

Сексуалните едукатори предупредуваат дека треба да се бориме против овие предрасуди и дека бројот на љубовници не ја одредува жената како личност. Од друга страна, мажите исто така лажат за бројот на партнерки, но откриваат двојно поголема бројка од вистинската.

Дали за вас е важно со колку мажи претходно спиела вашата сегашна девојка?
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>