Top
mr-and-mrs

Бракот нè прави среќни исто колку и платата

Дека бракот нè прави среќни исто колку и добрата плата се покажало во последната фаза на проектот за мерење на среќата и благосостојбата во Британија, кој бил спроведен од тамошната канцеларија за национална статистика.

Колку што добро платените луѓе се посреќни отколку оние кои имаат мали плати, толку и оние во брак се посреќни од самците.

Сепак докажано е дека зголемувањето на платата нема толку големо влијание како чувството на задоволство на некоја личност која е во брак. Луѓето со повисоки примања често велат дека нивниот живот е исполнет, дека се среќни и помалку анксиозни отколку оние кои имаат помали примања.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>