Top
15 факти за сексот кои сигурно не сте ги знаеле

15 факти за сексот кои сигурно не сте ги знаеле

Сексот е постојана тема на разговор, претпоставки и истражувања. Постојат илјадници студии на оваа тема и уште повеќе анкети. Статичарите и сексолозите ширум светот собираат материјали за сексот. Еден дел од нив ќе ви звучат бизарно, додека пак, другиот дел со сигурност ќе ве насмеат.

1. Едно од десет деца во Европа е зачнато на кревет од шведскиот производител на мебел ИКЕА

2. Алфред Кинси, авторот на делото „Сексуалното однесување кај луѓето“, можел во својот пенис да протне четкичка за заби

3. Британските шпиони користеле сперма како невидливо мастило

4. Еден сперматозоид содржи околу 38 мегабајти ДНК информации, а во една ејакулација се пренесуваат околу 16.000 гигабајти

5. Мажјаците на винските мушички, кои се отфрлени од женките како непривлечни за парење, пијат значително повеќе алкохол во споредба со привлечните мажјаци

6. Женката твор не може да издржи година дена без секс бидејќи после ваква апстиненција умира

7. Ширум светот на секои 7 секунди се продава по една таблета Вијагра

8. Еден здрав маж во рок од две недели произведува толкава количина на сперма што би било доволно за да ги оплоди сите жени на планетата

9. Американското здружение на психијатрите во 1972 година во својот прирачник ја дефинирале хомосексуалноста како сериозно ментално нарушување

10. Најпродавано дело од жанрот фикција во 15-от век било „Приказна за љубовниците“ чиј автор стана папа – Папата Пио II

11. Во 2008 година археолозите на Кипар пронашле клетва од 7-от век која вели „Нека те боли пенисот додека имаш секс!“

12. Гимнофорија е службен термин за чувството дека некој ве расоблекува во мислите

13. Женката шимпанзо во жарот на својата страст има иста сила како и шест возрасни мажјаци

14. На Олимпијадата во Лондон која траела 17 дена на спортистите им биле поделени 150 илјади бесплатни кондоми

15. Г-точката е уште наречена и „Whipple tickle“ по својот пронаоѓач, професорот Беверли Випли
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>