Top
Najdobrite-tvitovi-iLike-mk

Најпопуларните твитови (01.10.2014 – 07.10.2014)

И сосема очекувано, како логично продолжение на категоријата „Фејсбук статуси“ со која започнавме пред неколку дена, беше да посветиме и категорија на македонската твитер заедница.

Драги твитерџии, категоријата „Најпопуларни твитови“ ви ја посветуваме токму вам и на вашите досетки и мудрувања.

Ова се најпопуларните твитови, или подобро кажано, оние кои успеавме да ги забележиме ние во изминатите 7 дена:

Сакам #Dropbox фрижидер!
1. ставаш дома пиво во фрижидер
2. идеш на работа
3. отвараш фрижидер
4. пивото на работа!
#згодно

@banekoma

Siri сестро, ако ја кажам „GODINA“, а ти не продужиш „MAAAVARALASIMEEEE…“ не си вештачка интелигенција, ништо не си!

@jocoska

Затоа што не учеа дека „попаметниот попушта“ и „не се спуштај на негово ниво“, затоа не згазија глупи сељаци!

@mnogufina

Фази на растење:
-До 10 саат да си дома!
-До 12 саат да си дома!
-До 2 саат да си дома!
-Купи леб сабајле коа ќе се вратиш!

@berberot

Од именки само твоето име.
Од глаголи само со тебе.
Од предлози само твои.
Од прилози само во тебе.
Од заменки не сакам никоја.
#МорфоЉубов

@podochnjak

Вечер на Сител: Македонија со најголем економски раст од сите земји погодени со ебола.

@mkrobot

Ќе заврне малку и одма сите сликаат нешто демек читаат книга и пијат чај покрај прозор влезени у филм дека се у Лондон, одете лечете се бе.

@the__zorro

Ти κажав „те саκам“, а не ти κажав деκа сум ментално психичκи ретардирано пореметен и деκа не можам да живеам без тебе, оκ?

@abesotie

Порано беше зафркнато :
-Мобилни немаше.
-Фиксниот изгор скап.
-Интернет еден во цел град.
Замисли за муабет мораше да се видиш со некој.

@dreamcatcher985

– Кој знак си?
– Шо знам, опасност на патот?

@dariusoff

Апчиња против благо имате?
– Да повелете
– А чоколадни се?

@kbusqueda8

Сине се јавија од комитет да не се буните за екстерното, ако мама ?

@i999y

– Еј Марио, како си?
– Супер…

@fstojanovski1

„Секој граѓанин на Република Македонија има право да мисли дека е слободен.“

@tovornottov

Не му пишуј прва, круната ќе ти падне.

@theoutfiter0

Во новите учебници по физика во Македонија нема да има ниту еден збор за „отпор“!

@slabkarakterОставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *