Top

Улична киносала

Во шведскот град Розенгард, локалните застапници на Nokia својата маркетингшка кампања ја издигнаа на повисоко ниво. Беше поставен огромен екран со големина од 51х28 метри, кој беше одржуван од два големи крана.

Филмот ‘Принцот од Персија’, кој беше проектиран од страна на 4 проектори, од кои секој тежи 140 килограми, го следеа 1500 луѓе. Уште 1000 го следеа директно од своите домови, од околните објекти. Целата површина на екранот изнесуваше 1428 квадратни метри. Фасцинантно, зар не? :)


Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *