Top
Bozhikjno-primirje-iLike-mk

„Божиќно примирје“ – Реклама која предизвикува бура од емоции

Британскиот ланец на супермаркети „Sainsbury’s“ предизвика вистинска бура од емоции кај милиони луѓе шурум светот благодарение на нивната нова реклама за претстојниот Божиќ.

Видеото е инспирирано од примирјето помеѓу Британците и Германците за време на Првтата Светска Војна. Имено, пред точно 100 години, завојуваните страни се согласиле за прекин на војната за време на големите празници Бадник и Божиќ.
Тие два дена војниците пееле празнични песни и ги кителе дрвјата на воениот фронт. Си размениле алкохол, цигари и други подароци, а после празничната веселба, за жал, војната продолжила.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *