Top

Шарената пештера во Кина

Reed Flute (или на кинески 芦笛岩) е најголемата сценска пештера и се наоѓа во кинескиот антички град Guilin. Пештерата претставува вистинска туристичка атракција повеќе од 1.200 години. Истата, го дoбила името според трските кои растат во нејзина близина и од кои кинезите прават флејти.
Атрактивната пештера има варовнички состав и е преполна со сталактити и сталагмити кои се формирале милиони години.
Во неа се откриени 70-тина натписи за кои се смета дека датираат од далечната 792-та година. Станува збор за уникатна пештера.Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Станете наш facebook фан.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *