Top

Прекрасното езеро Тахо

Езерото Тахо се наоѓа помеѓу Калифорнија и Невада, на 1.867 метри надморска височина сместено на планинскиот комплекс Сиера Невада.
Неговата површина изнесува 496 метри квадратни, а според длабочината е петто во светот.

Тахо е атрактивна туристичка дестинација, особено во зимскиот период. Комплексот има 12 ски патеки и неколку луксузни хотели, а нуди мошне богата забава за љубителите на екстремните зимски спортови.Ова фантастично time – lapse видео е снимено во текот на месец ноември, а неговата реализација ја потпишува креативниот тим од Shortt & Epic Production. Музичката подлога е “Deux ex machina”.

Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Станете наш facebook фан.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *