Top
Подводните водопади на Маурициус

Подводните водопади во Маурициус

Маурициус е еден од најпознатите тропски острови во Индискиот Океан. Изобилува со егзотични плажи, големи тропски шуми и импресивни вулкански планини.

Во неговиот југозападен дел се наоѓа оваа несекојдневна природна убавина чија главна карактеристика е феноменот „подводни водопади“. Токму ова место го посетуваат милиони луѓе од целиот свет. Ефектот „подводни водопади“ е резултат на специфичната конфигурација на теренот кој го сочинуваат вода, ситен песок и наноси од тиња.

Сателитска снимка направена со помош на сателитот „DigitalGlobe“

Сателитска снимка направена со помош на сателитот „DigitalGlobe

podvodni_vodopadi_iLike_mk_2
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>