Top
St. Michel

Прекрасен француски остров на кој живеат само 44 луѓе

Островот St. Michel се наоѓа во Нормандија, северна Франција. Тој е еден од најатрактивните и најпосетуваните локалитети во Европа, и е под заштита на Унеско.

Покрај природните убавини и богатата историја, на карпестиот остров има црква и импресивен замок. На него живеат само 44 жители, а во текот на една година местото го посетуваат повеќе од 3 милиони туристи.

St. Michel

St. Michel

St. Michel

St. Michel

St. Michel
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *