Top

Ноќ под волшебната поларна светлина

Ако не Ви сметаат ниските температури, и сте љубител на зимски патувања, тогаш хотелот Kakslauttanen во Финска е совршеното место за Вас. Тие имаат повеќе видови на сместување, но она што посебно го привлече нашето внимание е игло селото. Специфично е тоа што иглоата не се направени од мраз, туку овојпат се од стакло, што не е случајно. Хотелот се наоѓа во пределот на ‘Арктичкиот појас’, каде што во одередени делови од годината се јавува познатата поларна светлина (лат. aurora borealis).

Замислете ја ноќта помината во едно од овие иглоа, а притоа над Вас да ја имате оваа магична глетка.Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Станете наш facebook фан.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *