Top

ANTELOPE – Величествениот Кањон во Аризона

Овој спектакуларен дар од природата се наоѓа во југозападниот дел на Америка, поточно во Аризона. Длабоките резби на карите се резултат на брзата вода и честите поплави кои се случувале минатите 1000 години, покажаа истражувањата. Во овие кањони се врежани голем број на геолошки слоеви, но доминираат варовник и песок кој по својот состав е идентичен со оној на Сахара.

Фантастичните фотографии кои денес ви ги презентираме се дело на Кристофер Итон, кој за Antelope ќе каже “Овој фасцинантен кањон е ремек дело на природата, скулптура од камен која ја создало времето“. Фотографиите се снимени летен период бидејќи само тогаш зрак светчина од сонцето успева длабоко да продре во кањонот и да го направи златен, со многу сјај.Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Facebook FAN page
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *