Top

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Талентираниот уметник Riusuke Fukahori од Јапонија успеал да реализира фантастичен проект. На отворањето на неговата самостојна изложба во Лондон, Riusuke ги изненадил присутните со цртање на огрмона златна рипка пред нивните очи. На реализацијата на овој проект претходеле големи подготовки за сè да биде беспрекорно. Уметникот со месеци ја анализирал анатомијата на златната рипка и нејзините движења со цел пореално да ја долови при цртањето.

Инаку, на почетокот на оваа година Ruisuke беше беше вброен во листата “Топ 10 уметници на 21-от век”.

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка

Јапонски уметник нацрта гигантска златна рипка
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>