Top
Umetnichka-poraka-Sirija-iLike-mk

Уметниците со силна порака за воената ситуација во Сирија

Велат дека уметноста има сила да ги помести границите и да испрати силна порака токму тогаш кога е најпотребно! Воден од оваа мисла, талентираниот уметник Таммам Азам од Сирија пронашол начин преку кој го изразува својот револт кон насилствата и војната во неговата родна Сирија.

Неговата работа е одамна позната во уметничките кругови, но последното дело „Бакнеж“ (фото погоре) се стекна со планетарна слава како резултата на актуелните настани. На големиот графит се прикажани двајца млади како занесно се бакнуваат, а се наоѓа на фасадата од една разурната зграда.

ht_Tammam_Dalis_Sleep_kb_130403_blog

ht_Tammam_Goyas_The_3rd_of_May_1808_kb_130503_blog

ht_Tammam_Matisses_La_Danse_kb_130503_blog

tamamelvis
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *