Top
Импресивни скулптури изработени од гипс и глина

Импресивни скулптури изработени од гипс и глина

Овие фантастични скулптури се дело на уметникот Госиа од Канада, а истите се изработени од гипс и глина. Тој изработува стриктно скулптури на жени бидејќи, како што вели, жената е најголемата инспирација во светот.

За целосна изработка на овие дела се потребни време, прецизност и големо трпение.

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-002

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-003

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-004

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-005

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-006

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-007

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-008

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-009

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-010

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-011

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-012

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-013

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-014

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-015

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-016

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-017

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-018

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-019

Face-Sculptures-GOSIA-iLike-mk-020
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *