Top

Оризови полиња во Јапонија

Јапонските земјоделци од селото Inakadate се познати по создавањето на прекрасни уметнички дела со користење на различни видови ориз. Секоја година оризовите полиња се украсени со џиновски уметнички дела. За да се обезбеди подобар поглед на уметноста, изградена е 22 метарска кула во близина на полињата.


Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *