Top
CoffeeArt-iLike-mk-F

Мини уметнички дела направени со кафе

Уметничката Лив Бурандеј од Филипините докажува дека кафето е многу повеќе од еден обичен кофеински пијалак. Таа секое утро го посетувала нејзиниот татко кој престојувал во дом за стари лица и заедно го пиеле првото кафе. Токму таму се родила идејата за овие мини ремек-дела кои почнала да ги изработува. За нивото создавање ги користела кафе-гранулите на „Folgers Classic Roast“, а за сликата да биде користела наочари за сонце, листови, гранчиња и порцелански елементи.

CoffeeArt-iLike-mk-002

CoffeeArt-iLike-mk-003

CoffeeArt-iLike-mk-004

CoffeeArt-iLike-mk-005

CoffeeArt-iLike-mk-006

CoffeeArt-iLike-mk-007

CoffeeArt-iLike-mk-008

CoffeeArt-iLike-mk-009

CoffeeArt-iLike-mk-010

CoffeeArt-iLike-mk-011

CoffeeArt-iLike-mk-012

CoffeeArt-iLike-mk-013

CoffeeArt-iLike-mk-014

CoffeeArt-iLike-mk-015

CoffeeArt-iLike-mk-016

CoffeeArt-iLike-mk-017

CoffeeArt-iLike-mk-018

CoffeeArt-iLike-mk-019

CoffeeArt-iLike-mk-020

CoffeeArt-iLike-mk-021
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>