Top
Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas-iLike-mk-F

Хиперреалистичните цртежи на Мајк кои ќе ве импресионираат

Мајк Даргас е талентиран уметник кој живее и работи во Келн, Германија. Тој може да се пофали со илјадници слики и неколку интернационални изложби. Критичарите за неговите дела велат дека се микс од хиперреализам и халуцинации, но многу блиски до совршенство.

31-годишниот уметник вели:

Инспирација црпам од Дали и Караваџо. Тие се непресушен извор. Работата со масло на плато е навистина тешка, но јас се трудам моите слики да изгледаат како совршено добри фотографии.

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_1

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_2

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_3

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_4

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_5

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_6

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_7

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_8

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_9

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_10

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_11

Hyperrealistic-Portraits-by-Mike-Dargas_12
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *