Top

Уметност со капки вода

Оваа фасцинантна фонтана е инсталирана во главниот хол на градската автобуска станица во Осака, Јапонија. Освен, моменталното време, капките вода “испишуваат” најразлични форми кои ги воодушевуваат патницита.
Фонтаната е во форма на воден ѕид. На горната страна се наоѓаат огромен број на емитери (мини вентили за вода) кои со огромна брзина и во точно даден момент испуштаат ситни капки по вертикала и формираат слика.
Светлата ја дополнуваат магијата на фонтаната.Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Станете наш facebook фан.
1 Коментар

Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *