Top
Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk

Цртежи кои ќе го збунат Вашиот мозок

Канадскиот уметник Роберт Гонсалвес важи за вистински крал на оптичките илузии. Тој умее да спои две слики на еден посебен и магичен начин. Со совршено комбинирање на две приказни на само едно платно му приредува конфузија на Вашиот мозок.

Некои ја сакаат и фалат неговата уметност, други пак, ја критикуваат.

Како и да е, Ве покануваме да погледнете 10 негови дела.

Само прекрасна месечина или?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-001

Езеро или девојки?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-002

Сложувалка или соба за дневен престој?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-003

Мост од луѓе?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-004

Облаци, море или плажа?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-005

Градско дрво?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-006

Кошмар или летање со авион?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-007

Водопад од луѓе?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-008

Дрвја или улица?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-009

Мост од бродови?

Crtezhi-koi-kje-go-zbunat-vashiot-um-iLike-mk-010
1 Коментар

  • Вера Јовческа вели:

    д пред -ство, -ски-, -ствен не се изедначува по звучност.
    Значи ГРАДСКИ.

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>