Top
elka

Направи сам: Украсни елкички

Во пресрет на празниците кои ни доаѓаат, секој сака да ја внесе празничната магија во својот дом. Како дополнување, може да си направите украсни елкички во разни бои.

Потребни материјали:
– тенка иверица
– линијар
– молив
– темперни или акрилни бои
– четка за боја
– скалпел

Инструкции:
Најпрво со помош на линијар и молив нацртајте елки на парчињата иверица. За една елкичка ви се потребни 2 парчиња. На едното парче треба да направите тенка вдлабнатина од врвот кон средината, а на другото парче треба да направите вдлабнатина од средината кон дното. Обојте ги парчињата со боја и потоа наместете ги. Освен овие бои, можете да користите и спреј.

DIY-wooden-christmas-tree-materials

DIY-modern-wooden-christmas-tree-steps

diy-wooden-christmas-tree-finished
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>