Top
Warwick-Rowers-iLike-mk-F

Веслачите од „Warwick“ и хокеарите при „University of Nottingham“ со свој придонес во борбата против хомофобијата

Згодните членови на спортскиот клуб „Warwick Rowers“ се фотографираа како од мајка родени за потребите на новиот календар за 2015 година. Овојпат, собраните средства од продажбата на календарот ќе бидат наменети за борба против хомофобијата во спортот.

Во продолжение неколку фотографии кои ќе се најдат на официјалниот календар чие издавање прерасна во традиција.

Warwick-Rowers-iLike-mk-002

Warwick-Rowers-iLike-mk-003

Warwick-Rowers-iLike-mk-004

Warwick-Rowers-iLike-mk-005

Погледнете дел од атмосферата при снимање на фотографиите:

По нивниот пример и со иста цел тргнаа хокеарите при Универзитетот во Нотингем.

Младите и секси спортисти изјавија:

Би сакале да веруваме дека живееме во општество во кое различностите се почитуваат и во кое сите сме рамноправни!

Собраните средства од продажбата на нивните фотографии ќе одат за борба против хомофобијата во спортот, но и во училиштата.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *