Top
Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake-iLike-mk

Убавината на Сибирските хаски

Сибирските хаски потекнуваат од источниот дел на Сибир. Препознатливи се по дебелото двослојно крзно и исправените триаголни уши. Хаските се активни, енергични и издржливи. Нивните претци потекнуваат од екстремно ладните и сурови средини на Сибир. Првично биле донесени во Аљаска како кучиња кои влечат санки за време на златната треска, но набрзо нивниот статус преминал во кучиња – миленичиња и шоу-кучиња, па токму така се распространиле во САД и Канада.

Одличните фотографии во проделжение се дело на Фокс Гром од Кировск, Русија.

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_1

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_2

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_3

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_4

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_5

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_6

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_7

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_8

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_9

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_10

Siberian-Husky-On-A-Frozen-Lake_11
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *