Top
Oktomvri-mesec-na-borba-protiv-rak-na-dojka-iLike-mk-F

Погледнете како светот го одбележа Октомври – месецот на борба против ракот на дојка

10-тина дена од испраќањето на месец Октомври, се сублимираа активностите со кои светот го одбележа месецот на борбата против ракот на дојка. Веќе знаете, панделката во розова боја и розовата боја се избрани за заштитен знак на овој настан за подигање на интернационалната свест за сериозноста на оваа болест. Па така, илјадници спортисти ширум светот носеа розови маички, Белата куќа во Вашингтон блесна во розови тонови, како и грандиозната статуа на Исус во Рио.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *