Top
street-photos-new-york-1950s-iLike-mk-F

Фотографии од Њујорк и Чикаго во 50-тите години од минатиот век

Автор на оваа прекрасна галерија со црно-бели фотографии е Вивијан Мајер. Колекцијата е откриена во 2011 година, непосредно по нејзината смрт, а благодарение на медиумите станува планетарно популарна. Нејзините фотографии даваат одлична претстава за животот и секојдневието на Њујорк и Чикаго, пред повеќе од 60 години.

Уживајте во наредните 30 одлични фотографии:
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>