Top
Chicago-in-the-fog-iLike-mk-F

Несекојдневна глетка – Чикаго обвиен во густа магла

Пред неколку дена фотографот Мајкл Салисбери го збогати своето фото-портфолио со фантастични фотографии од Чикаго обвиен во магла. Второто име на Чикаго е „Градот на ветровите“, па оттаму појавата на магла е навистина несекојдневие.

Тој вели:

Маглата се појави во вечерните часови, но траеше повеќе од 24 часа. Дали некогаш сте виделе град „загушен“ во густа магла? Сега имате можност да видите како големите облакодери „тонат“ во магла. Суптилно и убаво, зарем не?

Погледнете 20 фотографии со одличен квалитет.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>