Top
Пловечка шума

„Пловечката шума“ во Австралија

Овој 102-годишен брод се наоѓа во заливот Хоумбуш во Австралија. Станува збор за р’ѓосан брод тежок 1.140 тони на чија површина расте бујна вегетација.

Бродот наречен „пловечка шума“ бил изграден во далечната 1911 година, а за време на Втората Светска војна се користел за снабдување на американсите војници со храна кои биле стационирани во делот на Пацификот.

Денес, бродот е туристичка атакција.

Првата фотографија е дело на Steve Dorman*

Фото: Bruce Hood

Фото: Bruce Hood

Фото: Steph Eva

Фото: Steph Eva

Фото: Evangelique

Фото: Evangelique

Фото: Evangelique

Фото: Evangelique
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>