Top
Скулптури на храна изработени од хартија

Скулптури на храна изработени од хартија

Дизајнерката Марија Бенавенте од Шпанија неодамна имаше изложба во склоп на неделата на уметност во Гран Канарија. Станува збор за префинети скулптури на прехрамбени производи изработени од хартија. Марија вела дека инспирацијата ја црпела од производите кои можат да се најдат на шпанските пазари.

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-002

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-003

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-004

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-005

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-006

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-007

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-008

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-009

Paper-Craft-Sculptures-Of-Food-iLike-mk-010


Станете наш facebook фан. Ви Благодариме!
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *