Top
Kralska-detska-bolnica-iLike-mk-F

Вистински уметнички дела на ѕидовите на Кралската детска болница во Лондон

Студиото „Vital Arts“ им приреди вистинско изненадување на болните дечиња кои лежат и примаат терапија во Кралската болница во Лондон. Група од 15 уметници интензивно работеше на новиот ентериер на клиниката со цел престојот на дечињата да биде позабавен. Освен одличните дела на ѕидовите, просторот е збогатен се дрвени и керамички елементи.

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-1

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-2

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-4

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-5

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-7

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-8

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-9

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-11

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-13

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-14

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-15

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-16

artists-mural-design-royal-london-children-hospital-vital-arts-23
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *