Top
OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_ANDREJ-GREGORIC-iLike-mk

Убава колиба изработена од дрво сместена на Алпите

Фасцинантниот проект „Дрвена колиба“ е дело на креативниот тим на архитектонското студио „OFIS“, а под менторство на Рок Оман од Хардвард. Идејата почнала да се развива минатата година, а учество во проектот зеле 13 млади архитекти кои развиле 20-тина предлози за тоа како треба да изгледа објектот. Колибата е сместена во тешко достапните делови на словенечкиот дел од Алпите. Формата на објектот е инспирирана од традиционалната словенечка архитектура.

Идејата на колибата е да послужи како скривалиште за планинарите при екстремни временски услови.

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_ANZE-COKL_1_(2)_2

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_JANEZ-MARTINCIC_26_(2)_(2)

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_JANEZ-MARTINCIC_0_(2)_2

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_JANEZ-MARTINCIC_17_(2)_2

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_JANEZ-MARTINCIC_23_(2)_(2)

OFIS_ALPINE-SHELTER_PHOTO_ANZE-COKL_16_(2)_(2)
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *