Top
Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-011

Старо складиште од периферијата на Лондон трансформирано во шармантен апартман

Архитектонското студио „Chris Dyson“ има одличен пример за реадаптација на простор и функција на истиот. Имено, убавиот апартман кој имате можност да го видите бил магацин на една фирма од Лондон, а се наоѓа во периферниот дел на оваа метропола. Пред извесно време креативниот тим на архитектонското студио успеал да реализира преубав и урбан апартман со многу шарм, за кој во голема мера се заслужни т.н. цигански тули кои се задржани од магацинот. Дополнителен шарм на просторот му даваат големата зелена гарнитура изработена од еко-кожа и внимателно избраните расветни тела.

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-002

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-003

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-004

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-005

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-006

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-007

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-008

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-009

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-010

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-012

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-013

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-014

Shoreditch-Warehouse-iLike-mk-F
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>