Top

Зградата “SBF”

Архитектот Ханс Холеин ја дизајнирал оваа деловна повеќекатница за Шенцен, Кина. Наречена “SBF Tower”, оваа 200метри висока зграда ќе има 42 ката. Тие ќе бидат поделени на алтернативни зони, со шест застаклени,глазирани ката кои ќе имаат идентични основи, над кои се наоѓаат пет платоа со различни основи кои формираат тераси. Оваа шема – модел се повторува по висината на зградата.Автор: Мила Габунија
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>