Top
Првата балон концертна сала

Првата „балон“ концертна сала

Ова е првата концертна сала во светот на „пумпање“. Се наоѓа во јапонскиот град Мацушима, а е подигната за потребите на „Луцерн Фестивалот“ кој се одржува во период од 27-ми септември до 13-ти октомври. Виолетовата концертна сала е дело на дизајнерот Аниш Капур, а реализацијата ја потпишува архитектонското студио Арата Исозаки.

Првата балон концертна сала

Првата балон концертна сала

Првата балон концертна сала

Првата балон концертна сала

Првата балон концертна сала
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>