Top
Hexagone-iLike-mk-F

Неверојатни фрески во еден модерен ресторан во Париз

Архитектонското студио „Gilles & Boissier“ ги ангажираше Марина и Алекс да ги „истетовираат“ празните ѕидови на преубавиот ресторан „Hexagone“, лоциран во срцето на Париз. Марина и Алекс внимателно разработиле проект со илустрации инспирирани од „Алиса во Земјата на чудата“. Со игра на две бои, бела и црна, арт-двоецот исцртал повеќе од стотина метри квадратни. За комплетна реализација на фреските биле потребни 45 дена.

Hexagone-iLiek-mk-002

Hexagone-iLiek-mk-003

Hexagone-iLiek-mk-004

Hexagone-iLiek-mk-005

Hexagone-iLiek-mk-007

Погледнете како се одвивал развојот на модерните фрески.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *