Top
Taipei-City-Appartement-iLike-mk

Минималистички уреден стан во една стара зграда во Тајпеј

Креативниот тим на студиото „CHI-TORCH Interior Design“ имал мошне интересна задача. Тие требало да преуредат мал апартман, кој е дел од една стара зграда во срцето на Тајпеј. Сопствениците имале желба просторот да биде минималистички и да го задржи духот на старата зграда.

Па така, дизајнерите на „CHI-TORCH Interior Design“ концепирале шармантен простор во кој на главните ѕидови се наѕираат старите тули на зградата, полиени со бетон. Исто така, после целосното менување на инсталацијата за електрична енергија, биле поставени голем број расветни тела. Во станот бил донесен стар, но, олично сочуван и репариран мебел кој одлично се вклопил со убавите тули.

Погледнете го!

Taipei-City-Appartement_1

Taipei-City-Appartement_2

Taipei-City-Appartement_3

Taipei-City-Appartement_4

Taipei-City-Appartement_5

Taipei-City-Appartement_6

Taipei-City-Appartement_7

Taipei-City-Appartement_8

Taipei-City-Appartement_9
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>