Top
tiny-apartment-iLike-mk-F

Микро-стан од само 17,6 метри квадратни

Талентираниот тим на тајванското студио “A Little Design” успеал да изработи одлично ентериерно решение за стан чија вкупна површина изнесува 17,6 метри квадратни. Тие, при проектирање на ентериерот, се сретнале со неколку предизвици: централно поставен столб, како и преголема бања за толку мала квадратура.

Благодарение на релативно високиот плафон од 3,4 метри архитектите успеале да реализираат дуплекс микро-стан со тоа што спалната соба ја поставиле на второто ниво, а пристапот до него е овозможен со минималистички скалила. Исто така, со поместување на ѕидот од бањата, се ослободил доволен простор за комплетно опремена кујна. Софата во дневната соба може да се користи како дополнителен кревет за гости, а нејзините длабоки фиоки го зголемуваат вкупниот складишен простор во станот. Масата може да послужи како трпеза, но и работно биро.

Станот е минималистички уреден со светли нијанси кои обезбедуваат визуелно поголем простор.

tiny-apartment-iLike-mk-002

tiny-apartment-iLike-mk-003

tiny-apartment-iLike-mk-004

tiny-apartment-iLike-mk-005

tiny-apartment-iLike-mk-006

tiny-apartment-iLike-mk-007

tiny-apartment-iLike-mk-008

tiny-apartment-iLike-mk-009

Извор: elenalukahome.com
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>