Top
Луксузна резиденција од 743 м² во егзотичниот Хаваи

Луксузна резиденција од 743 м² во егзотичниот Хаваи

Креативниот тим на американското архитектонско студио „Belzberg“ проектирал луксузна резиденција, која совршено се вклопува во егзотичното окружување. Резиденцијата „KONA“ е голема 743 метри квадратни, а архитектите ја опишуваат како „драматична“ поради нејзината динамична надворешна форма. Реализацијата се одвивала од месец март до месец октомври 2010 година. Од едната страна на објектот можат да се гледаат старите вулкански масиви, додека пак, од другата страна, гостите уживаат во бесконечното океанско синило.

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-005

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-007

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-008

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-009

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-010

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-011

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-012

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-002

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-003

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-004

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-006

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-013

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-014

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-015

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-016

kona-residence-hawaii-belzberg-architects-iLike-mk-017
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *