Top
HALO-kuka-f

Куќата “HALO” со соларен кров

Група студенти од Шведска го создале овој дом “HALO” чиј кров е соларен. Соларните панели се  централниот модул кој обезбедува греење и ладење на внатрешниот простор, додека поголемиот дел од просторот е отворен. Материјалите со кои е изработена оваа куќа се едноставни: соларни панели на покривот, дрво за поголемиот дел од куќата и уште неколку елементи за да се заврши овој уникатен станбен концепт.

Куќата

Куќата

Куќата

Куќата

Куќата

Куќата

Куќата


Станете наш facebook фан. Ви Благодариме!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>