Top
Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-F

Градинка за деца изработена од еко-материјали

Данското архитектонско студио „COBE“ подигна градинка за деца целосно изработена од еколошки материјали, а најзастапени се дрвените површини. Објектот е карактеристичен по своите сводести форми, како и по големиот двор опремен со елементи кои нудат забава на дечињата. Детската градинка е лоцирана во централниот дел на Копенхаген.

Изградбата на градинката траела цели 4 години, а во 2012 година проектот се закитил со приматот „Најдобро архитектонско дело во Данска“.

Во истата може да се сместат деца до 6 годишна возраст, а максималниот капацитет изнесува 160 дечиња.

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-002

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-003

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-004

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-005

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-006

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-007

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-008

Ѕирнете во внатрешноста на оваа нова приватна градинка, во која преовладува белата боја.

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-009

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-010

Gradinka-za-deca-vo-Kopenhagen-iLike-mk-011
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>