Top
„Градина на аромите“ - Нова футуристичка населба во Кина

„Градина на аромите“ – Нова футуристичка населба во Кина

Многу скоро во Кина ќе се отпочне со изградба на нова населба наречена „Градина на аромите“ која ќе вклучува 45 високо-енергетски вили со футуристички дизајн. Станува збор за уникатни објекти, а целиот проект е дело на „Vincent Callebaut Architecture“.

Населбата ќе се протега на површина од 90.000 метри квадратни. Секоја од вилите ќе има вградени соларни системи, подземен паркинг, мини овоштарник и голема хортикултурно уредена градина.

gradina-na-aromite-ilike-mk-002

gradina-na-aromite-ilike-mk-003

gradina-na-aromite-ilike-mk-004

gradina-na-aromite-ilike-mk-005

gradina-na-aromite-ilike-mk-006

gradina-na-aromite-ilike-mk-007

gradina-na-aromite-ilike-mk-008

gradina-na-aromite-ilike-mk-009
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *