Top
Црква трансформирана во модерна библиотека

Црква трансформирана во модерна библиотека

Оваа црква е одличен пример за реадаптација на функцијата на еден простор. Црквата се наоѓа во холандскиот град Цволе и датира од далечната 1466 година, но ова лето, тимот на архитектонското студио „BK Architecten“ ја трансформирал во модерна библиотека. Просторот е оплеменет со убави парчиња мебел, внимателно избрани расветни тела и низа префинети детали.

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-2

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-3

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-4

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-5

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-6

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-7

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-8

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-9

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-10

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-11

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-12

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-13

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-14

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-15

Church-Transformed-into-Bookstore-iLike-mk-16
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *