Top
Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk

„2Day Languages“ – Шпанско приватно училиште со модерен ентериер

Тимот на шпанското архитектонско студио „Marquespacio“ концепирал навистина шармантен ентериер за едно приватно училиште кое се наоѓа во Валенсија, Шпанија.

Училиштето се протега на 183 метри квадратни, а архитектите решиле да си поиграат со мебел изработен од светло дрво, пастелни бои, како и детали во неколку внимателно избрани јаки бои кои ја обезбедуваат потребната живост на просторот.

Ентериерот е светол и ведар, одлично осветлен, а парчињата мебел модерни. Интересните слики, формите од гипс на столбовите и цвеќињата му даваат дополнителен шарм на училиштето.

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-1

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-2

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-3

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-4

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-5

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-6

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-7

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-8

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-9

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-10

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-11

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-12

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-13

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-14

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-15

Покрај ентериерот, „Marquespacio“ го концепирале и идентитетот на „2Day Languages“.

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-16

Masquespacio-Diseno-2Day-Languages-Photo-Cualiti-iLike-mk-17
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>